Cloche 2

Dénominationscloche

Catégoriesfonderie de cloches
Matériauxbronze, fondu

Inscriptions & marquesinscription
date
Précision inscriptions

Transcription de l'inscription : " MDCCCXXVIII. Regnante in Gallia Carolo X. Sub pontificatu Leonis XII. Joanne Petro Guigou, Engolismensi episcopo. Ludovico Camard, archipresbytero Sancti Maximi Confluentis, nec non canonico Sancti Petri En. Proefecto urbis Babaud-Lafordie. Aedituis ecclesiae Sancti Maximi : de Tisseuil, Dumas-Champvallier, Pascaud, Poussaint, Jonquet. Liquefactum fuit hoc tintinnabulum nunc upat umque Maria ad Barbier de Landrevie proefecto regionis circumscriptae Confluentis, equite ordinis Sdi Ludovici et Dna Maria-Hortensia Bouriau, uxore Petri de Lassat de Pressigny, praesidis Confluentis tribunalis. Gouyot Victor ".

- Allard Thierry
Allard Thierry